life is like acting on the stage spontaneously. role play as ourselves IS the greatest challenge ever. trust yourself and follow your instinct. play the role happily and full of confident. defence your rights thus what is YOURS, will remains YOURS. LIVE LIFE TO THE FULLEST!

Followers

November 29, 2010

bladi- FOOL!

sekali lagi aku menghabiskan sisa-sisa cuti aku di semenanjung dgn melakukan perkara yg nyata tidak memberikan faedah. malahan, mendatngkan kerugian kepada diri sendiri. (kuangkuang~ dh tau x bagos, still buat jugakk! ) hendak di jadikan cerita, aku pergi larhh menggembirakan diri aku jalan2, usha2, belek2 segala bnda yg best kt sunway pyramid.

tengah dOk mata aku melilau kiri kanan....

tiba-tiba,

matanya aku tertangkap pada sesuatu yg sgt menarik lagi tertarik. (aku nmpak kelibat lelaki hensemmm wOOOO) lagi best, tepat mata aku dOk usha dia, dia mmg tgh senyummm. comeyhh mak aihhhh, siap nmpak lesung pipit. (mcm jatuhh cinta pandang pertama la jugakk) aku dok tenung dia smbil tidak perasan ghupenye dia dOk tenung aku jugak. aku pon terus berjalan smbil buat muka tOya ke arah dia. lagi aku menghampiri dye, lagi aku buat muka seposen (muka nk minta penampor ponn ada) tapi, dia still tersenyum manis nmpak gigi putih tersusun rapi.

tap,tap,tap

bunyi tapak kasut aku terus berjalan mnyebelahi dia. kitOrg selisih mmg sipi je nk bersentuh bahu. aku x pndang pon dia. tp aku tahu dia pandang aku. muka still maintain dari mula aku usha dia. aku memang dah malu abesss. (tetiba rasa nerves plakk! mengada betOl larhh aku neyhh.)

satu langakah. dua langkah. tiga langkah.

aku terus melangkah meninggalkan dia di belakang aku. as my leg kept going to step forward, withOut my intention, my smile grOwing wider.... and its getting wider. (oh noo! aku mmg senyumm seyhh skrg neyhh. berbunga hati igt balik peristiwa tadi. hahahaha) aku tetap meneruskan langkah tanpa langsung berpaling ke belakang. walaupun, mata aku menghadap hadapan, aku tahu dia masih berdiri di situ, tersenyumm manis ibarat dunia ini dia yg punya. :D

perghh. aku bercerita penuhh penghayatan seyhh. (ayat penuh gramatis dan puitis gitu... aww~) ini cerita benar okayhh. mmg itu larh yg aku rasa seyhh. kalau baca cerita neyhh mmg sweet habess enn. malangnya, perkara tersebut hanya akan berhenti setakat itu shj.

kenapa kisah sweet ini mmg xkan ad kisah sambungannya?? satu je solid reason-nya. bayangan lelaki ensem tuhh ad kt Malaysia (well, seluruh dunia ada gmbr dia) bak kata org fizik, virtual image je ad kt m'sia tapi real image ad kt korea la derrr. "biarpun kebenaran itu pahit untuk ditelan" itu lahh kebenrarnya : gua nmpak dia kt kedai 'etude house' woooo.


poster Lee Min Ho

be your girl

aku nampak dia mcm real, babe! aku mmg sungguh2 tersenyum sendiri once i see his poster at 'the etude house' outlet at sunway pyramid. kuangkuang~ i smiled like a fOol!

p/s : he is the only one reason i have intentiOn tO try some cosmetic product. (maybe, dalam 2 years from now kott) hahahaha. telling the truth, aku mmg benci gler mekap dan alatan yg sewaktu dgnya.

p/s : penangan L.M.H juga - aku masih setia suka dunkin dOnut. haha

November 25, 2010

risk

cuti yg tnggal berapa kerat neyhh aku mmg buat semua bnda yg x berfaedahh jerp. jd, mari dgr aku nk merepek mcm org gila lagi.

telling the truth, i've never invOlved in any 'puppet lOve' yaww. (okay, org mlayu senang ckp ' cinta monyet' larhh) betullah. aku x pernah merasa sakitnya 'breakup', syoknya dating, xda pon list 'bakal & bekas pakwe'. setakat usha senyap2 sudeyyhhh (stalker terhebat : itu mmg aku)

hahahahaha. (geli plakk sentuhh bab2 mcm neyhh. eeuuwww! ) ape kes aku buat statement brani mati neyhh eyk? hoho. aku pon x fhm. sbb bosan sgt kott dOk ghuma. (kOme sume malas nk lyn? boleyhh klik 'x' di atas sebelah kanan monitor. sekian terima kasih )

aku just nk share satu part dialogt dari komik anime *biru violetku by Obata Yuki* yg aku baca neyhh. (hoho. jgn x percaya lagi, aku pengumpul komik2 anime jepunn awww. haha. tp, yg love story larhhhh.) okayhhhhh. let's begin.

kawan : kau takut dia tak sukakan kau? jangan fikir yang bukan-bukan.
violet : aku takut dikecewakan.
kawan : kalau kau takut dikecewakan, tak payah lah bercinta. buang je perasan suka kau tu.


baca cerita neyhh, terasa aku lahh si violet itu. mcm terkena kt batang hidung sendiri. seluruh sel2 badan mentafsirkan aku neyh seorg yg penakut dan tidak yakin pada diri sendiri. walau aku tak pernah cakap, hakikatnya aku mmg takut dikecewakan. haha. conclusion aku, x payah bercinta. kawan2 sudeyhhh. :D kita member enn.

"berkawan biar seribu, bercinta biar satu"
ceywahhh! bermadah pujangga lagi.


p/s : dOlu2, member selalu minta nasihat gua kalau bab2 mcm neyhh. mgkin sbb gua yg plg suci kottt. hahaha

November 24, 2010

marriage

mcm bersangkut-sangkut pulak cerita pasal 'marriage' neyhh. mula2, pasal tajuk gempak esei MUET (dOes arranged marriage should be practise in today's citizen : lebihh kurg mcm neyh larhh tajuknya) lps tuhh, tgk cerita harry potter ada part wedding feast. (mcm x best plakk sbb harry kawen dgn ginnie. anyway, bkn sbb dye kawen dgn ginnie yg jd x best, sbb jln cerita dye ad part kawen pulakk. hmm. klu x kawen x boleyhh ke? hahaha.) then, yg plg terbaru aku attend majlis perkahwinan sepupu aku. (tahniahh, kak lang! :D moga berbahagia hingga ke anak cucu. *itu mmg ucpn common utk pengantin baru enn. hmm. aku pon x da idea nk bg ucapan apa. but, i think it is the best words from me. :D hoho)

best plakk tgk org kawen. tapi, kalau aku yg kawenn, mcm x best jerk. rimas wOO kena cOntrOl sana,sini. hahaha. tgk org kawennn sudahhh. x yah gatal2 nk kawen pulakk. kalau kita yg jd pengantin, semua org akan pay attention kt kita. pakai baju lawa2, mkn sedap2, yg best mst larhh part posing-memosing . (well, camwhore mcm aku mmg x leyhh lari dgn kamera wOO) majlis kawen kita, kita jd mcm mcm anak raja larhh. that's why org panggey 'raja sehari' enn. semua org tlg buatkan. (sbnrnya, aku agak terpengaruhh skit dgn kehidupan di-raja sbb aku mengumpulkan seluruh tenaga dan tumpuan aku nak menghabiskan melayan cerita korea :princess hours. mcm best je jd puteri. haha. aku x nk dilahirkan sbg anak puteri raja. aku nk kawen dgn anak raja. so, secara automatik aku akn jd puteri raja celupp. itu baru thrill. haha) okayhh, aku dah merepek x tentu pasal. ape pon, jOm layan gmbr yag aku uplOad neyhh. :D

majlis akad nikah
(org nikah mst pakai putihh )


my attire : yg plg vOgue kott. *haha. O.V.E.R mcm aku plak nk nikah.hehe

this one is the real bride

opps! i interframe jerp kt situ. :D


on the road *jalan kaki je g surau

jamuan ptg. *ibu and diana took a short break

took a short break too : me and ezzaty *anyway,do we look alike?

malam berinai kecil
(the bride chose silver for the night event)

pasangan secocok *pengapit pOnn boleyhh tahan. haha


menepung- tawar *mak anjang in the hOuse :D

act like a princess *pheewitt

happy cuzzie *in the future : aku bakal menghadiri belasan mjlis perkahwinan kezen aku -.-'

photographer terunggul *bak kata org ganu : koya jap amik gmbO

majlis khatam Al-Quran

('men in black' should be changed to 'WOMAN IN WHITE')


malu tapi mahu *malu2 plakk. sambar jer mic tuhh

blurrrrrr *gmbr pon mls nk rotate

seragam putihh

reading the Quran *telling the truth, ustazah yg test kitOrg manyakk garangg wOO

with ayah pengantin *tahniah, pak ngahh sbb dpt menantu baru :D

majlis berinai besar
(main theme : purple)


daddy zack & mummy mar *sweet cOuple foreverr. :D

itu aku *purple + blue : nice combinatiOn


org kuat *dari kiri : ayah, pakngah, busu rauf, pakanjang

respect the elders

noticed the twO cute fairy :)

newly weds
mohd.zool hilmi ♥ noorfadzilah

+si gadis pon nak posing+
(tahniah kpd aku yg masih memegang title 'photographerterbaik' hahaha)

apa pandang-pandang *anak buah aku yg plg machO :)

green field

colourful circle

best shOt *credit to me. wee~

itu sahaja cerita utk entry kali ini. till then, mmmuahhhh! :D

p/s : selain menjadi jurugambar utk kezen tersayang, sy juga dilantik menjadi mak andam terhormat mereka. ( i love that jOb. :D thanks for trusting my service. hehe)

November 19, 2010

summary

cuti final sem 1 dh masOk ke minggu ke-3. cuti tinggal lg 2 minggu je. hadOyh. pening kepala fikir yg cuti dah nak habis. balik sarawak, kena strugle utk sem2 pulakk. tidak bolehh berlengah-lengah lagi. kalau ikutkan tidak mahu duduk srwk smpai habis degree. (Insya-Allah ditakdirkan aku masok medical schOol of UNIMAS, maO smpai ke Indonesia aku boleyhh merayau. lama babe! almOst 5 years aku dok bertenggek kt sarawak. bkn stkt 'kamik kitak' aku boleyhh fluent, bhs iban, bhs melanao maO bhs kadazan dusun aku fhmm. opps! over pulakk.)

tp, fikir2 balikk, seronok jugak duduk jauh2 neyhh. tak tauu nk cerita cmne. tp, mmg syOkk dudOk srawakk. sem 2 dah plann nk pegi tmn negara bakO : nak main air terjun, naik bot merentasi sungai (fuhh. ada buaya tuhh) nk g santubOng jugakk. pantai pon bestt. kg budaya pon kena pegi wOOo. dah bosan asyik g waterfrOnt and mall. :) bak kata pepatah "jauh pemandangan luas pemandangan". (kebelakangan neyh, asyik-asyik mengeluarkan bhs sastera enn. bangga pulakk.) papehal kena tunggu result sem 1 dulu. maO tercabut jantung fikir result neyhh. mmg harap yg terbaikk. (walau hakikat nya, sy tak de r wat baik sgt time exam. mira really needs a miracle to happen!)

anyway, i just want to summarize what i did for this past 3 weeks. :D

week 1 :
1 ) pergi UM. melawat skonoi tersayangg. haha. (gmbr skonoi x da la pulakk. sorii )
view dari tgkt 7.

2) jumpa haziq bru balik dri kolej kt kl sentral. then, gerak pegi mid nk jumpa si raidahh dgn hazirah.

*gmbr x jumpa larh smpann kt mne*

3) buat i/c baru kt pee. jay. (atas nasihat timb dekan. aku gagah kan jua kaki beratur ke jbtn pndaftrn)

4) attending 'kenduri cukur jambul' (i got new cousin named Khaleda)

kezen.

kezen-kezen
week 2 :
1 ) hang out dgn safina dan raidah. berjalan dan shopping mcm org gila. *sogo-jln tar-pavi-klcc-midvalley*
(mlps rindu kt KL. tawaf naik tren dan jalan kaki)


meet point : sogo

windOw shoping. rehat jap : paviliOn

2) movie & korean drama marathOn.
pnjam cd (eng movie) kt library mbpj. then, tgk korean drama scra online. aku marathOn cerita BOYS OVER FLOWERS lagi. ambil masa 3 hari nk habiskan.



this is korean version. in japan version entitled : HANA YORI DANGO (i am looking forward to watch the japan versiOn)


Lee Min Ho as Gu Jun Pyo *i admitted fall for him againn. (ko neyh buat aku nerves larhh! haha)

week 3 :
1) sitting for MUET ( i already gave a review regarding my MUET in previOus post -.-')
*click here for more info abOut MUEt*

2) aidiladha = jalan2 di bndar melaka. (here are extra pictures from previous entry)


from left : aqui, anne, diana, ayah

red building, blue sky *credit to me as photographer

red stair *credit to me as the model. hahaha

3) going to watch Harry Potter with amal and raja. (wee~ x sabar. nnt aku story outing ke pavi plakk)


going to invest RM14 just for this. -.-'

p/s : hoho. apa pulakk cerita utk 2 mnggu berikut nya sblm aku berangkat ke Kota Samarahan, Sarawak yerk? tunggu dan lihat.

p/s : masihh berdebarr menunggu result sem 1. (lubduplubdub. heart-beating....)

November 18, 2010

sacrifice

berkorban apa saja. harta ataupun nyawa.
itulah kasih mesra.
sejati dan mulia.


Allayarham Tan Sri P. Ramlee- Hang Tuah.

tiba-tiba terlintas bait-bait lirik lagu ini dalam kepala otak. (dah larhh skrg mmg sunyi sepi hny ditemani lampu study yg samar-samar serta sayup-sayup bunyi kipas menghayunkan sayapnya. fuhhh. aman damai beb!) mgkin sbb hari raya Aidiladha kott. perkataan korban yg org dok guna hari ini, mengerakkan sel-sel otak di cerebrum mentafisrkan perkaan 'korban' itu dgn bait lirik dari sebuah filem lama. :D

_______________________________________________________________

org raya haji pergi masjid smbhyg raya dan usha lembu ke, kmbing ke, kerbau ke, untung lebihh sikit dapat r tgk unta kena sembelihh. lps tuhh, siap ad baju baru spesel utk hari raya haji.

fine! kalau x da baju bru pon, at least pakai gak baju kebngsaan : bju melayu utk lelaki dan bju kurung utk perempuan. (tidak kisahh larhh bju kurung pesen apa asalkan ad ciri ketimurann)

but!

that kind of aidiladha is not my kind of aidiladha. even, bju kurung pon aku x pakai, ad hati nk g smbhyang raya plakkk.. (sbnrnya, mls nk gosok. lecehhhh lahhh. dan kena tinggal tyme nk pergi smbhyg raya sbb bersiap lama sgt. )

so,
this is how i spent my aidiladha this year.

aku pergi mlawat Bndar Hilir, Melaka with my family. sbnrnya, aku mmg nk prgi bndar melaka with my cOusin shj pada hari raya haji sbb nk bli an item at dee. pee. tetapi hajat tidak kesmpaian. (dannnn aku rasa sgt x puas hati bila dh plan elok2 tp kena cancel. aku bnci betOl ad feel mcm tuh vevn the last minit plan much mOre better and happy.. -.-' so, aku kena cari masa lain pulakk nk beli that item dkt kl pulakk. haihhh) apa aku mengarutt neyhh.

back to the topic.
topic : raya di bandar hilir.

just want to share a few photOs here.. :D (tidak dinafikan, bndr hilir mmg best tmpt nk tgkp gmbr. )



family. *me not in there sbb aku larh yg amik gmbr.


yeahh! that's ME.

anywayyy, SELAMAT HARI RAYA EID ul-ADHA.
(rasanya x lmbt lg enn sbb org raya smpai 3 hari. )


November 15, 2010

daily

enOugh with MUET. hOnestly, my muet was SUCK! i have thinking of taking muet AGAIN next year right after i'm done wrote a fullstop (.) on the last paragraph in my writing paper. (shittO! the issue could be an interesting and exciting discussion IF i was taking MUET when time that i am like going tO be married next mOnth! pfftt. i am totally have no idea what nonsense-stupid-idiot points i wrote on that blank paper until time has come tO the the end) okayhh. like i mentioned earlier, enOugh with MUET. hOpe i will pass my aim to get at least band 4. (i knOW. it's kinda impossible. i dOn't care. aim high! ARACHIII!!)



_____________________________________________________________________________________


mari berbahasa Melayu. sesungguhnya bahasa jiwa bangsa. (i love my mother tOunge just the way she is :D fuhh. maO berbunga-bunga hati cikgu b.m aku klu baca statement berani mati aku neyy. haha) biar aku meneruskan repekan-mautku ini.

dikala hendak merawat lara sbb tidak dpt nk ber'MUET' dgn sepenuh hati. hanya satu je yg dapat mnjadi penawar. apa lagi kalau bukan shOpping. :D (kerja eden mmg suka menghabihkan boraihh. ) mmg terbaekk!

aku sapu semua anak tudung syria yg comel-comel. (eleh! over plak ckp sapu sume. bli 3 warna shj : purple / oren / biru turqoise. almaklumlahh.. bajet yg kurg memberansangkan) jln TAR menjadi saksi diatas pelaburan yg sgt mengujakan itu. mcm2 aku beli. (shawls, syrias, jean, shirts, bju kurung.walaweyhh! ) modal yg dikeluarkan oleh En. Z habis di laburkan oleh buah hatinya a.k.a 'gold digger' terulung. haha. (soryy, ayahh. sy syg ayahhh tauu.)
okayhh. cerita beli brg ini mmg bosan utk dikongsi but the best part is aku save duit tidak mkn sedap2 sbb nk beli brg dlm list aku yg byk x hengat dunia tuhh. :D see, betapa powernya nafsu aku dlm bab membeli belah smpai nafsu makan pon kalah. (aku mkn breakfast byk2 sblm keluar rumah. so, boleyhh thn x payah lunch. haha. aku sgt gembira!)

balik ghuma mmg lenguh satu badan (rasa nk demam pon ada). tp, excited sungguh smpai xleyhh tido!. seghonok meng'try' all stuff i bought during the day. hOyeahh!!

____________________________________________________________________________________

sbb terlalu excited, x boleyhh tidO. apa lagi yg mmpu aku buat di tgh mlam adalah online. saat itu ramai shbt2 yg sdg berada di atas talian. masing-masing sibuk memanfaatkan masa dgn merapatkan hbgn silaturrahim antara satu sama lain. aku pon x terkecuali. sdg leka jln2 usha blog org dan usha profile member yg aku syg, chitchat dgn beberapa kwn lama. tiba-tiba, muncullah serangkap status baru yg nyata melibatkan aku. penunjuk notification aku x berhenti menyala. (perghh. ayat penuh gramatis mcm novelis terkenal.)
now the real story begin, (sila skrol ke bawah lg dan klik imej utk pembacaan yg lebih jls. tq )



*part 1



*part 2



*part 3



*part 4

mengarut betul perbualan 3 org sahabat neyhh. apa kesudahan mereka? aku pon keliru nk melontarkan penyelesaian. hadOyhh


p/s: ragam org. nk tergelak pon ad jugakk. haha. nasib baik aku pon ter'invove' dlm drama neyhh. klu x, mmg aku gelak guling2 mcm tenggiling.

November 11, 2010

weak.

mmg mcm bangang. org tgk aku muka tough je ennn. x de nk sedih2. salu happy jer. (well. aku x de r salu gelak mcm org gila. happy di sini bermaksud xde r nk tgkp jiwang. asyik2 nk frust menonggeng. lps tuhh, penuhh sebaldi air mata kuciwaa.. sobsob.. haha)

aku nk bgtau korg neyhhh. aku rasa aku lemah larhhh. geram betOl. rasa nk buat flying kick kt muka sendri jer (konfem, mmg x kan pernah berlaku larhh enn. cuba korg try buat dulu. klu berjaya, nnt aku try buat pulakkk.) okayyh. smbg kepada statement aku : aku lemah. why do i say so??

hmm..sebab, aku bagai nk gila tgk......


















(sorii, i can't finish my words.. well, its my blog so its my right larhh nk buat smpah or whateveeerr. 'ter'gedik plak. )

better aku simpan sendri kot.. sori again, terpaksa mem buang masa kt sini. hahahaha. *lukenabeb!

p/s : dh lama x update blog. kena kasi warm up dulu lorhh.

p/s : sy jnji, lps neyhh sy update more serious entry. cuma skrg neyhh. sy sebok nk ber'MUET' (All da best my dearie, friends)

November 6, 2010

under constructiOn.

*don't miss me. haha