life is like acting on the stage spontaneously. role play as ourselves IS the greatest challenge ever. trust yourself and follow your instinct. play the role happily and full of confident. defence your rights thus what is YOURS, will remains YOURS. LIVE LIFE TO THE FULLEST!

Followers

May 7, 2010

rezeki yg aku kurg mensyukuri. bad girl, bad girl

aku baru je lepas belek2 surat twrn yg dh smpai kt peti surat rumah aku ari selasa lepas.. sumpah! aku x tunjuk kt sesapa pon surat tuhh.. aku baca sendiri then trOs cmpak kt mne ntah..

tetiba, lps kms sket kain baju yg yg bersepah mcm rumah bru lepas kna banjir, aku jumpa balik surat twrn UNIMAS. aku capai sampul surat putih tue.

then, aku ternmpak smpul putih tu mcm ad nota tulisan tgn yg cukup aku kenal. nota yg ditulis mcm ni :

Tahniah untuk anakanda NUR AMIRA.
"Semoga menjadi DOKTOR kelak"
drpd, ZAKARIA

well, obviously Zakaria is my dad. hoho.. can't u see hOw much he really happy for that offer. his small nOte express everything. joyful, proud, hope, hope, hope & hope.

besides, my mOm told that my dad wanna buy a car for me when i study in the UNIMAS. WOW! unbelievable. my dad alsO wanna give me a credit card. again, WOW! it's really, really, really unbelievable. one more thing, my dad already booked 3 tickets to SARAWAK. so, how come shOuld i deny the future tO be a dOctOr? fuhhh..


p/s : aku mmg happy dpt offer dari UNIMAS. tp, rasaanya x de r happy gler kOtttt.. haha.. aku rasa lain mcm r bila ayah aku offer kereta n credit card. mcm terlalu mewah jer. aku mmg dari kecik x di ajar idOP terlalu mewah. biasa2 jer. ayah aku pon bkn dari keluarga senang.dye mmg lah seorg yg sgt jimattt. so, i learnt to live like that. :) so, aku tolak r offer ayah aku tuhh. rassanya, x perlu koott.. jln kaki pon okayyh what. boleyyh kuruuss ennn.. aku x rasa pelajar asasi boleyyh bwk kereta. kuang2~ mybe, 2 years later ble aku dh smbg ijazah baru r kereta jd keperluan.

10 comments:

  1. okay, nnti akak dtg sarawak, awak bawak ronggeng yeh!! ;P

    ReplyDelete
  2. sis ila : oryte bOs! :) ronggeng bersama di kuching yerk.. haha

    ReplyDelete
  3. weyh..ayah ko offer tu sume amik jela. kalo aku, dh lame rembat! hahahaha~

    ReplyDelete
  4. weyh...kalo aku jd ko, dh lame rembat offer bapak ko. ko anak mithali nie! ;)

    ReplyDelete
  5. haha.. aku enn penyegann :)

    ReplyDelete
  6. eh, bleh bwk kete ke waktu foundation?
    nway, kete tu nnti bli kat swk ke nak bwk dr semenanjung?
    Wah, kitak jadik org swk plak. kamek sik lama ke sana... keh3... =P

    ReplyDelete
  7. bgus nyer ank pkcik zakaria ni, mcm tula..
    bersyukur dgn ape yg kta dpt dr Allah..
    kt sne nanti, blaja leklok k..
    let's create a new beginning k...
    insya'Allah, impian nk jadi doc akn tcapai..
    study well k!!!
    keep in touch...
    muahhhh!!!

    ReplyDelete
  8. yup, kalo kt uitm, asasi xleh ade keta. kalo x, kne saman, really, i mean it!:) sedeyh owh bce post ko ni:( hehe

    ReplyDelete
  9. hahaha.. asal ko cdeyh lak wana? aku rsa aku xder buat cter ala2 industan kOottt.. kahkah~

    ReplyDelete